Dvorski kompleks od 22. aprila otvoren za turiste

20. April 2018

Turistička organizacija Beograda i prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina otvorili su turističku sezonu 2018. i pozvali sve zainteresovane da od 22. aprila do 31. oktobra posete dvorski kompleks na Dedinju.

– Razgledanje Dvorskog kompleksa jedan je od najposećenijih turističkih programa koji se realizuje već 14 godina. Usled velikog interesovanja naših sugrađana, kao i gostiju iz zemlje i inostranstva, ove godine smo odlučili da uz obilaske vikendom uvedemo dodatne termine – rekao je Miodrag Popović, v.d. direktora Turističke organizacije Beograda.

Turistička organizacija Beograda organizovaće posete kraljevskim dvorovima svake srede, subote i nedelje počev od 22. aprila do 31. oktobra, sa organizovanim autobuskim prevozom.

Polasci su sa turističkog stajališta na Trgu Nikole Pašića, u sledećim terminima: sredom od 9.30 (tura na engleskom jeziku), subotom od 9.30 na engleskom i 12.30 časova na srpskom jeziku i nedeljom od 9.30 i 12.30 časova na srpskom jeziku. Cena ulaznice je 650 dinara. Broj ljudi u grupi je ograničen na 50.

U pratnji profesionalnih turističkih vodiča, turisti imaju priliku da obiđu dvorski park, Kraljevski dvor, Beli dvor i dvorsku crkvu Svetog Andreja Prvozvanog, kako bi se u prijatnoj jednoiposatnoj šetnji upoznali sa istorijom, umetnošću i kulturom kojima naša zemlja može da se ponosi.

Posetioci će u okviru tura imati priliku i da se sretnu i pozdrave sa prestolonaslednikom i princezom kada god su prisutni.

– Zadovoljstvo mi je što imamo priliku da otvorimo još jednu turističku sezonu i što će naši građani, kao i svi turisti, i ove godine uživati u obilascima dvorova. Istorija i uspomene dvorskog kompleksa nepresušne su i veoma je važno da ih prenesemo na mlade naraštaje i edukujemo ih. Nažalost, čest je slučaj da naši građani nisu informisani o važnim umetničkim delima koja se ovde nalaze, a turističke ture su odlična prilika da ih vide uživo i nauče nešto novo – istakao je prestolonaslednik Aleksandar.

Postoji i mogućnost organizacije grupnih poseta tokom radnih dana uz prethodnu najavu. Škole, studentske organizacije i penzionerska udruženja dvorove na Dedinju mogu posetiti u okviru grupnih poseta svakog radnog dana od 10 do 14 časova uz obaveznu najavu Kancelariji NJ.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra na broj 011/306-40-50 ili putem e-pošte: kancelarija@dvor.rs Jedna grupa može da bude sačinjena od najmanje 15 i najviše 50 posetilaca.

Za sve informacije i rezervacije posetioci se mogu obratiti Turističkom informativnom centru u Beogradu, Knez Mihailova 56, broj telefona: 011/2622-798, i-mejl: bginfo.knezmihailova@tob.rs, web-sajt: www.tob.rs

Izvor: Beoinfo

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...