"Delta" i IHG potpisali ugovor o upravljanju "InterContinental" hotelom u Ljubljani

21. Oktobar 2015
'Delta' i IHG potpisali ugovor o upravljanju 'InterContinental' hotelom u Ljubljani

Potpredsednica "Delta Holdinga" za strategiju i razvoj Marija Desivojević Cvetković i potpredsednik "InterContinental Hotel Group" za razvoj za Evropu Filip Bižaui (Philippe Bijaoui) potpisali su danas (21. oktobra 2015. godine) u Beogradu ugovor o upravljanju hotelom "InterContinental" u Ljubljani.

- Partnerstvo sa "InterContinental Hotel Group" veoma je značajno za našu kompaniju. "Delta" sarađuje sa najboljim svetskim kompanijama, a IHG, koja posluje u skoro 100 zemalja, sa 10 hotelskih brendova i skoro 5.000 hotela, najznačajnija je hotelska grupacija u svetu. Oni nam donose najnoviju tehnologiju i najbolju poslovnu praksu, čime se podižu standardi poslovanja u hotelskom biznisu u Srbiji i Sloveniji - istakla je ovom prilikom Marija Desivojević Cvetković.

Ovim ugovorom se nastavlja partnerstvo "Delta Holdinga" i IHG koje traje od 2007. godine. Dve kompanije od ranije imaju ugovor o menadžmentu hotela "Crowne Plaza Beograd" i ugovor o razvoju hotela "InterContinental" u Beogradu.

Kako saznajemo od Živorada Vasića, generalnog direktora hotela "Crowne Plaza Belgrade", "Delta Holding" će u glavnom gradu Slovenije izgraditi najvišu i jednu od najlepših modernih zgrada.

- Ljubljana je idealno tržište za hotelijere - ima isti broj turista kao Beograd, ali joj nedostaju hoteli visoke kategorije. Hotel "InterContinental" imaće 5 zvezdica i 165 soba, predsednički apartman, dve banket sale za 500 gostiju i nekoliko sala za sastanke. Na poslednjem, 21. spratu hotela, nalaziće se restoran sa panoramskim pogledom na Ljubljanu, dok će se na spratu niže nalaziti spa centar sa bazenom i fitness zonom - otkriva Vasić.

Početak izgradnje "InterContinental" hotela u Ljubljani planiran je do kraja godine, dok se njegovo otvaranje očekuje krajem decembra naredne godine. Trenutno je u toku izrada projektne dokumentacije i enterijera. Ukupna investicija "Delta Holdinga" iznosi 42 miliona evra.

- Radujemo se nastavku saradnje sa kompanijom "Delta Holding", čiji se kvalitet u radu nikada ne dovodi u pitanje, a na čijem čelu je profesionalan i veoma motivisan tim. Sigurni smo da će tako biti i prilikom realizacije projekta u Ljubljani, a očekujemo da uskoro zajedno radimo i na izgradnji "InterContinental" hotela u Beogradu - poručio je Filip Bižaui iz IHG.

Da podsetimo, hotel "InterContinental Beograd" trebalo bi da bude izgrađen u bloku 20, između zgrade "Delta Holdinga" i hotela "Hyatt". Imaće 220 soba, luksuzni spa centar, veliku banket dvoranu i nekoliko manjih konferencijskih sala. Zajedno za zemljištem i izgradnjom, procena je da će i vrednost ove investicije iznositi oko 40 miliona evra.
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...