Ljajić: "Stara planina" napravila ogromnu štetu, Vučić: Razgovor sa "Falkenštajnerom"

31. Decembar 2015
Ilustracija, foto: pixabay
Ilustracija, foto: pixabay

Rukovodstvo hotela "Stara planina" napravilo je veliku štetu odlukom da sami upravljaju hotelom, kaže ministar turizma Rasim Ljajić, a prenosi B92.

Ljajić je, gostujući u "Kažiprstu" B92, rekao da je očigledno odluka tamošnjeg rukovodstva definitivna, ali i pogrešna.

- Ukazivali smo Staroj planini cele godine šta bi značilo ukoliko "Falkenštajner" odluči da ode, ukazivao sam cele godine na potrebu ugovora. "Falkenštajner" je hteo da napravi ugovor o zakupu da bi mogli dalje da ulažu - rekao je on.

Ljajić kaže da je napravljena ogromna šteta u finansijskom smislu i zbog novca koji je trebalo da bude uložen i zbog broja turista koje je taj lanac doveo.

- Ne znam da li je odluka "Falkenštajnera" definitivna, ali znam da je odluka rukovodstva hotela "Stara planina", u koju sumnjam, definitivna - rekao je Ljajić.

Kako je prenela agencija "Beta", javno preduzeće "Stara planina" najavilo je da će Državno pravobranilaštvo Srbije zastupati to preduzeće u postupku raskida ugovora o upravljanju hotelom Stara planina sa kompanijom "Falkenštajner".

Vršilac dužnosti direktora tog javnog preduzeća Vladimir Simović zatražio je da "Falkenštajner" u propisanoj proceduri dostavi otkaz ugovora o upravljanju, ukoliko im je to bila namera, objavljeno je sajtu Stare planine.

On je naveo da je ta kompanija dopisom koji je dostavljen 24. decembra obavestila Javno preduzeće "Stara planina", sa sedištem u Knjaževcu, o jednostranom raskidu ugovora o upravljanju hotelom "Stara planina".

Simović navodi da je Ugovor potpisan 16. maja 2012. i da je propisivao otkazne rokove.

Kako piše "Blic", premijer Aleksandar Vučić razgovaraće sa vlasnicima "Falkenštajnera" o rešenju za hotel "Stara planina".

Sastanak premijera Srbije Aleksandra Vučića sa vlasnicima lanca hotela "Falkenštajner" biće organizovan u narednih nekoliko dana i na tom sastanku će biti razgovora o povratku "Falkenštajner grupe" u vlasništvo hotela "Stara planina", saznaje "Blic".

Izvor: B92 / Blic 

Poslednji komentari

Veca
Četvrtak , 07.01.2016. 12:06h
Preporuka:
1
+
1
-
Samo treba primeniti Zakon , tj, zakonske odredbe iy ugovora, nema tu sta da se pregovara jer je ocigledno da nas smatraju sitnim igracima. U protivnom bi se ponasali ozbiljno kao sa svakim poslovnim partnerom u inostranstvu gde nema burazerskih sporazuma.

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...