Šta sve možete besplatno dobiti u hotelima širom sveta?

17. Maj 2016
Ilustracija, foto: pixabay
Ilustracija, foto: pixabay

Besplatan pristup internetu, čokoladice na jastuku i svakodnevno čišćenje sobe nisu jedine besplatne usluge koje hoteli pružaju gostima prilikom boravka. Hoteli širom sveta u svojoj ponudi imaju i besplatne treninge, kompletnu opremu za plažu i ličnu higijenu, kako bi gostima pružili jedinstveno i nezaboravno iskustvo.

Većina hotela za sve posetioce ima na raspolaganju antialergijske jastuke, kao i jastuke za celo telo. Oni obično ne ulaze u sastavni deo posteljine, ali je zato gostima omogućeno da čak  i pre dolaska rezervišu jedan za sebe. „W“ hotel je samo jedan od mnogih koji pruža ovu opciju.

Ukoliko gosti hotela ne žele dodatno da plaćaju usluge iznajmljivanja ležaljki i suncobrana, ili su jednostavno zaboravili da ponesu peškir za plažu, „Vive Hotel Waikiki“ svojim gostima pruža potpuno besplatnu upotrebu opreme za plažu.

Hoteli i odmarališta sa teretanama, pored besplatnog pristupa teretani nude i besplatne časove joge, zumbe, kao i celodnevne spa tretmane, za sve one koji žele da ostanu u top formi. „The Viceroy Miami“, na primer, nudi besplatne časove fitnesa, uključujući i 20-minutne treninge kikboksa, dok u odmaralištu „Destination Kohler“ možete dobiti i spa tretmane potpuno besplatno.
 
Ljubiteljima vožnje biciklom „Hotel Rose“ u Portlandu nudi potpuno besplatne usluge iznajmljivanja dvotočkaša, kako bi na neobičan način obišli grad i uživali u svim čarima koje pruža.

Svi gosti, prilikom boravka u nekom od hotela, mogu da se informišu o samom hotelu i u časopisima koje neki veći hotelski lanci objavljuju. Same brošure sa sjajnim fotografijama dostupne su turistima u svakom trenutku i isto tako mogu se naći i u hotelskim sobama.

Minijaturni kompleti pribora za šivenje u prodavnicama obično koštaju i po nekoliko dolara, ali u većini hotela mogu se naći potpuno besplatno. Možda ih ponegde i nema, ali se svakako mogu potražiti na recepciji.

Hotelski lanac „Hyatt“ besplatno nudi sredstva za ličnu higijenu, kao što su maramice i sredstva za skidanje šminke, dok hoteli „Kimpton“ imaju svoj program pod nazivom „Forgot It, We Got It“ koji uključuje neke stavke koje većina gostiju obično zaboravi da ponese, među kojima je i sredstvo za ispiranje usta.

Za sve one koji žele da na putovanje povedu i svoje ljubimce, „Kimpton“ hoteli svojim gostima obezbeđuju činiju besplatne hrane za životinje, kao i posebno pripremljene krevete dok „1 Hotel“ u Njujorku i Majamiju, nudi besplatne poslastice i igračke za sve ljubimce.

U nekim hotelima, među kojima i hotelski lanac „Country Inn & Suites“ (SAD), možete pozajmiti knjige tokom boravka, a i na duže. Biblioteka ima veliki izbor naslova, uključujući i knjige za decu, a za sve one koji su raspoloženi za neki od klasičnih filmova, hotel "Deluxe“ u Portlandu svojim gostima nudi besplatne projekcije filmova tokom cele godine.

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...