"Pokažimo da brinemo" – Uručena donacija sa "UNIQA Wellness & Spa Festa"

06. Novembar 2015
Foto: @Pokrajinska vlada
Foto: @Pokrajinska vlada

U četvrtak, 5. novembra 2015. godine, urednica časopisa "Turistički Svet" Ljiljana Rebronja uručila je donaciju Medicinskoj školi "7. april" u u Novom Sadu, kao završni deo akcije "Pokažimo da brinemo", pokrenute na nedavno održanom "UNIQA Wellness & Spa Festu".

Ideja čitave akcije je da se animiraju profesionalci u wellness & spa industriji da učine nešto dobro za svoje buduće kolege – ovog puta učenike Medicinske škole "7. april" u Novom Sadu, pre svega one slabovide koji uče za fizioterapeute – masere, kako bi na delu osetili šta znači pripadnost profesiji budućnosti kakva je definitivno njihova struka.
  
Poziv na iskazivanje brige o bližnjima, i to ne samo deklarativno, prihvatili su, Indijska ambasada – zemlja partner Wellnes & Spa Festa i redakcija časopisa "Turistički Svet", koja je i vodila ovu akciju, Specijalna bolnica „Merkur“ iz Vrnjačke Banje, Specijalna bolnica „Stari Slankamen“, hercegovačka firma „Ljekobilje“ i Peđa Filipović – prvi wellness ambasador Srbije, koji će kao gost Medicinske škole jedan dan posvetiti edukaciji dece o novim tehnikama masaže i raditi sa njima praktično.

Uručenju donacije prisustvovali su dr Vasa Petrović - direktor projekta “Vojvođenska kuća zdravlja” i dr Danijela Stanković Baričak – sekretarka za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju Pokrajinske vlade, koja je istakla da će na ovaj način učenici Srednje medicinske škole u Novom Sadu imati priliku da vide, tokom jednodnevne prakse, savremena odeljenja koja su Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju i Pokrajinska vlada prilagodili modernom načinu rada i svrsi renovirajući hidroblokove.

Podsetimo, akciju "Pokažimo da brinemo" pokrenula je redakcija časopisa za savremeno hotelijerstvo i turizam „Turistički Svet“ u saradnji sa Sekretarijatom za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju Pokrajinske vlade i "Vojvođanskom kućom zdravlja", i to u sklopu prvog UNIQA Wellness & Spa Festa u Srbiji, održanog u Novom Sadu tokom Međunarodnog sajma turizma.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...