Promocija Srbije na Međunarodnoj turističkoj berzi "MITT 2016" u Moskvi

22. Mart 2016
foto: pixabay
foto: pixabay

Turistička organizacija Srbije objediniće nastup turizma Srbije na Međunarodnoj turističkoj berzi "MITT 2016", koja se održava u Moskvi od 23. do 26. marta. Za potrebe predstavljanja turizma Srbije zakupljen je izložbeni prostor veličine 80 m2, navodi se u saopštenju.

Pored Turističke organizacije Srbije, na štandu će svoju ponudu predstaviti i turističke organizacije Beograda, Vojvodine, Zlatibora i Niša, Regionalna razvojna agencija Zapadne Srbije, organizatori putovanja "Glob Metropoliten Tours", "Luna travel", "Omniturs", "7-TUR", "R-TURS", "Apelsin", "Geometria", "Otava" i "Kon Tiki / Big Blue", hoteli "Moskva" iz Beograda i "Premier Aqua" iz Vrdnika, kao i banje Prolom, Lukovska i Atomska.

Kao najinteresantniji proizvodi za ruske turiste posebno će se promovisati kratki odmori u gradovima, ponude banja i spa centara, muzičke manifestacije, priroda i kulturno nasleđe Srbije. U okviru promocije kulturno-istorijskog nasleđa na štandu će biti organizovana prezentacija slikanja ikona.

Uoči sajma održaće se konferencija za novinare i master klas - prezentacija pripreme specijaliteta srpske kuhinje u prostorijama poznatog turističkog i gastronomskog časopisa "Hleb i so".

Na štandu turizma Srbije će, tokom trajanja sajma, biti organizovana i radionica na kojoj će se sresti srpski i ruski organizatori putovanja u cilju uspostavljanja kontakata i pripreme programa odmora u Srbiji za ruske turiste.

Tokom održavanja sajma u Moskvi, u organizaciji Ministarstva kulture Ruske Federacije, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i Turističke organizacije Srbije, održaće se i sastanak predstavnika avio kompanija i organizatora putovanja iz Rusije i Srbije, na kome će se dogovarati modaliteti buduće saradnje i načini privlačenja većeg broja ruskih turista u Srbiju.

Izvor: Tanjug

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...