Dani Beča u Beogradu od 6. do 8. novembra

17. Oktobar 2018
© EurocommPR
© EurocommPR

Nakon Ljubljane, Sofije, Krakova, Zagreba, Praga i Sarajeva na red je došao i Beograd, u kom će se od 6. do 8. novembra u organizaciji predstavništva Grada Beča „Eurocomm-PR“ održati „Dani Beča“.

Modna revija bečke kreatorke Zabine Karner (Sabine Karner) u „Dorćol Platz“-u 6. novembra označiće početak zanimljivih susreta stručnjaka iz obe metropole.

U okviru dvodnevne konferencije „Beograd i Beč – razvoj gradova kroz dijalog“ koja se održava u prostorijama „Jugoslovenske kinoteke“ 7. i 8. novembra eksperti iz oba grada diskutovaće o aktuelnim temama. Posebna pažnja biće usmerena na sledeće oblasti: upravljanje otpadom, javni saobraćaj, digitalizacija gradske uprave, briga o starijim sugrađanima, socijalno stanovanje, otpadne vode, mobilnost, kao i infrastrukturni projekti.

Većina svetske populacije već živi u gradovima čime oni dobijaju značajnu ulogu i zadatak da se uhvate u koštac sa aktuelnim i budućim izazovima da bi građanima mogli i u budućnosti da ponude najbolji kvalitet života. Zahvaljujući procesu globalizacije i novim tehnologijama, regioni se sve više zbližavaju, a međunarodna saradnja dobija na značaju. Iz tog razloga bečka Gradska uprava želi da blisko sarađuje sa susednim gradovima, navodi se u saopštenju predstavništva Grada Beča u Beogradu.

Da podsetimo, prema istraživanju koje je u martu 2018. godine sprovela međunarodna konsultantska kuća „Mercer“, Beč je 9. put zaredom proglašen za grad sa najboljim kvalitetom života na svetu.
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia nastavlja da leti za Mostar i u 2025. godini
06. Septembar 2024
Air Serbia i aerodrom u Mostaru produžili su saradnju za još godinu dana na osnovu čega...
Turizam
Projekat
05. Septembar 2024
Grad Zaječar raspisao je tender za nabavku radova na uređenju plaže, postavljanje montažnih...
Turizam
05. Septembar 2024
Gastronomsko-turistička manifestacija "Gastro Srem" održaće se sedmi put 06. 07. i...
Turizam
Razvoj Rtnja: u planu izgradnja akva-parka u Vrmdži, golf terena i vizitorskog centra
04. Septembar 2024
Prostorni plan područja posebne namene specijalnog rezervata Rtanj podrazumeva gradnju tri nove...