Upisana prva generacija studenata na Akademiju za hotelijerstvo, turizam i wellness, organizovanoj po uzoru na najbolje švajcarske fakultete

16. October 2024
Foto: Akademija za hotelijerstvo, turizam i wellness
Foto: Akademija za hotelijerstvo, turizam i wellness

 U ponedeljak, 30. septembra 2024. godine, Akademija za hotelijerstvo, turizam i wellness svečano je otvorila akademsku 2024/2025. godinu, priredivši prijem za prvu generaciju studenata osnovnih akademskih studija.

Akademija, smeštena u novoj, moderno opremljenoj zgradi, u ulici Tošin Bunar 179đ, Novi Beograd nudi jedinstvene mogućnosti, nalik najboljim švajcarskim fakultetima. Naime, studentima je omogućena plaćena praksa u luksuznim hotelima lanca „A hoteli“ gde će sticati realno radno iskustvo, upoznati se sa svim aspektima hotelskog poslovanja i istovremeno zarađivati, uz mogućnost da samostalno otplaćuju deo školarine. Osim toga, Akademija ima snažna partnerstva u oblastima hotelijerstva, turizma i wellness-a, koja otvaraju vrata za prakse, zaposlenje i mogućnosti umrežavanja, osiguravajući da studenti budu dobro povezani i spremni za uspeh na tržištu.

Profesorski kadar čine eminentni profesori koji imaju decenije menadžerskog iskustva u oblastima hotelijerstva i turizma, koji će osim svojih naučno-stručnih znanja, studentima preneti i praktična iskustva vodećih lidera iz ovih oblasti. Tim akademije će pružati individualnu podršku i usmeravanje, kao i karijerno savetovanje, pomažući na taj način studentima da razvijaju svoje akademske i profesionalne ciljeve.

Intoniranjem univerzitetske himne Gaudeamus igitur započela je svečanost otvaranja Akademije u prisustvu osnivača, profesora i nenastavnog osoblja. Studentima i prisutnima obratili su se ugledni predstavnici Akademije: dr Slobodan Unković, profesor emeritus, predsednik Saveta i jedan od osnivača Akademije, zatim dr Slobodan Čerović, redovni profesor i jedan od osnivača Akademija, kao i dr Danijel Pavlović, vanredni profesor, direktor Akademije.

- Naša misija je jasna: posvećeni smo vašem uspehu i razvoju. Na Akademiji HTW, fokusiramo se na vas, naše studente, jer verujemo da ste vi budućnost obrazovanja i ekonomije - istakao je na otvaranju Akademije profesor Čerović uputivši snažnu poruku budućim studentima! 

Značajne reči podsticaja studentima uputili su i doc. dr Sonja Zlatanov, pomoćnik direktora Akademije i doc. dr Živorad Vasić.

Za više informacija posetite zvaničnu prezentaciju Akademije: akademijahtw.bg.ac.rs

Comments (0)

Connected news

Education
Počele su prijave za 2. regionalnu Hotel Housekeeping Konvenciju: Događaj koji inspiriše, povezuje i motiviše!
09. January 2024
Udruženje "Ambasadori dobre usluge" pozivaju sve hotelijere koji drže do svoje...
Education
Seminar
16. November 2023
Regionalna razvojna agencija Srem organizuje dvodnevni seminar na temu „Iskustveni...
Education
Počinje pripremna nastava za buduće turističke vodiče i turističke pratioce
06. February 2023
Pripremna nastava za polaganje Stručnog ispita za turističke vodiče i turističke pratioce u...
Education
Besplatna obuka
16. December 2022
Design Thinking trening namenjen jačanju preduzetničkih veština kulturnih i kreativnih...