"Gastro Srem" od 06. do 08. avgusta u Novoj Pazovi

05. September 2024
Image by Julita from Pixabay
Image by Julita from Pixabay

Gastronomsko-turistička manifestacija "Gastro Srem" održaće se sedmi put 06. 07. i 08. septembra od 17.00 do 23.00 časova u Novoj Pazovi. Ove godine, preko 80 izlagača, koji se svojim raznovrsnim proizvodina izdvajaju po kvalitetu posetioce će provesti kroz gastronomiju, tradiciju i kulturu Srema. Manifestacija je revialnog i izlagačkog karaktera sa takmičarskim, muzičkim i edukativnim programom. Umrežiće i povezati različite privredne i neprivredne delatnosti, promovisaće zabavu, druženje i uživanje.

Gastro Srem je nosilac sertifikata „Najbolje iz Vojvodine“, u kategoriji manifestacija, koju kao garanciju kvaliteta dodeljuje Pokrajinska Vlada, Pokrajinski sekreterijat za privredu i turizam i Turistička organizacija Vojvodine.

Turističko-gastronomska manifestacija „Gastro Srem“ organizuje se sa ciljem da privuče posetioce različitih struktura i porekla, sačuvala i neguje kulturu, tradiciju i gastronomiju kao i nematerijalno kulturno dobro Srema.

U četiri improvizovane kuhinje u dva paviljona spremaće se lokalni sremački specijaliteti, a jedna od kuhinja će biti rezervisana za specijalitete iz drugih delova Srbije.

Manifestacija će i ove godine imati humanitarni karakter, kao i prethodnih godina kupovinom raznovrsnog promo materijala (ceger kese, varjače, kecelje) , koji će biti izloženi na infopultu, posetioci će donirati novac deci sa teritorije opštine Stara Pazova kojima je pomoć najpotrebnija.

Organizator manifestacije je opština Stara Pazova pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekreterijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu I Minastarstva turizma i omladine.

Izvor: Turistička organizacija Srbije

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air France snizio cene karata za letove iz Beograda
10. September 2024
Iako su letnji odmori većinom iza nas i polako počinje jesen, to ne znači da putovanja moraju...
Tourism
Air Serbia nastavlja da leti za Mostar i u 2025. godini
06. September 2024
Air Serbia i aerodrom u Mostaru produžili su saradnju za još godinu dana na osnovu čega...
Tourism
Projekat
05. September 2024
Grad Zaječar raspisao je tender za nabavku radova na uređenju plaže, postavljanje montažnih...
Tourism
Razvoj Rtnja: u planu izgradnja akva-parka u Vrmdži, golf terena i vizitorskog centra
04. September 2024
Prostorni plan područja posebne namene specijalnog rezervata Rtanj podrazumeva gradnju tri nove...