Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju

12. July 2024
Image by John from Pixabay
Image by John from Pixabay

Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje dodele nagrada prestižnog britanskog magazina "Wanderlust Reader Travel Awards 2024".

Kako je saopšteno iz Nacionalne turističke organizacije, ova nominacija predstavlja značajno priznanje i ukazuje na rastući ugled kao jedne od najatraktivnijih turističkih destinacija u Evropi. Crna Gora je već dobro poznata destinacija za čitaoce magazina "Wanderlust", imajući u vidu da je prethodne godine bila svrstana među TOP 10 najpoželjnijih rastućih destinacija na svijetu.

"Wanderlust" je najstariji britanski magazin posvećen putovanjima i jedan od vodećih u poslednjih 31 godinu, sa posebnim fokusom na održivi turizam. Misija magazina je da objavom autentičnih putopisa, zadivljujućih fotografija i stručnih saveta, inspiriše putnike širom sveta da otkriju nove destinacije. Sa preko 10 miliona pregleda stranice godišnje i preko 100.000 čitalaca po izdanju, ovaj magazin jedan je od najuticajnijih kada je u pitanju odluka Britanaca o izboru sledeće destinacije za putovanje.

U saradnji sa vodećom svetskom turističkom berzom World Travel Market na kojoj će učešće uzeti Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, nagrade će biti uručene na prestižnoj ceremoniji dodele nagrada koja će se održati u Tate Modern-u u sredu, 6. novembra 2024. godine.

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia nastavlja da leti za Mostar i u 2025. godini
06. September 2024
Air Serbia i aerodrom u Mostaru produžili su saradnju za još godinu dana na osnovu čega...
Tourism
Projekat
05. September 2024
Grad Zaječar raspisao je tender za nabavku radova na uređenju plaže, postavljanje montažnih...
Tourism
05. September 2024
Gastronomsko-turistička manifestacija "Gastro Srem" održaće se sedmi put 06. 07. i...
Tourism
Razvoj Rtnja: u planu izgradnja akva-parka u Vrmdži, golf terena i vizitorskog centra
04. September 2024
Prostorni plan područja posebne namene specijalnog rezervata Rtanj podrazumeva gradnju tri nove...