Nove direktne avio-linije do NR Kine

03. July 2024
Image by GuangWu YANG from Pixabay
Image by GuangWu YANG from Pixabay

Počev od 30. septembra 2024. godine, Air Serbia će uspostaviti direktne letove između Beograda i grada Guangdžou u Narodnoj Republici Kini. Na taj način, nešto manje od dve godine posle uvođenja redovnih letova između Beograda i Tjenđina, srpska nacionalna avio-kompanija nastavlja da širi svoje poslovanje u toj azijskoj zemlji.

U aktuelnoj letnjoj sezoni, koja u avijaciji traje do 26. oktobra 2024. godine, Air Serbia će između Beograda i Guangdžoua leteti dva puta nedeljno, i to iz Beograda za Guangdžou ponedeljkom i petkom u 00 časova i 50 minuta po lokalnom vremenu, dok će se letovi iz Guangdžoua za Beograd realizovati ponedeljkom i petkom u 22 časa i 10 minuta po lokalnom vremenu. Tokom predstojeće zimske sezone 2024/2025, srpska nacionalna avio-kompanija će iz Beograda za Guangdžou saobraćati ponedeljkom i petkom u 00 časova i 50 minuta, dok će se letovi iz Guangdžoua za Beograd realizovati ponedeljkom i petkom u 23 časa i 10 minuta po lokalnom vremenu. Karte će biti u prodaji tokom današnjeg dana.

- Kada smo 9. decembra 2022. godine, posle više od dve decenije pauze, uspostavili direktnu avio-liniju između Republike Srbije i NR Kine, ponovo smo otvorili vrata Azije putnicima iz regiona šireg Balkana. Ta linija značajno je doprinela unapređenju saradnje i bilateralnih odnosa između Srbije i Kine, pozitivno podstičući ekonomski rast, jačanje trgovinskih odnosa, turističku i kulturnu razmenu. Nedavno potpisana “Izjava o produbljivanju i podizanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva i izgradnji zajednice Srbije i Kine sa zajedničkom budućnošću u novoj eri” kao najviši oblik saradnje između naših dveju zemalja, dala nam je dodatni vetar u leđa za pokretanje direktnih letova do naše druge destinacije u NR Kini - rekao je Jirži Marek, generalni direktor kompanije Air Serbia. On je dodao da srpska avio-kompanija vodi intenzivne razgovore sa velikim kineskim avio-kompanijama o potencijalnoj saradnji, da bi svojim putnicima mogla da ponudi dobru povezanost sa drugim gradovima u NR Kini, do brojnih destinacija na Dalekom istoku i u Jugoistočnoj Aziji, kao i Australiji.

Guangdžou je jedan od najvećih gradova i najvažnijih trgovačkih centara u Narodnoj Republici Kini. Zbog pozicije grada često se kaže da je to "kapija južne Kine". Guangdžou je moderan i dinamičan grad, bogate kulturne baštine. Stare gradske četvrti i kantonski vrtovi čine ga primamljivim za turiste iz celog sveta. Među brojnim hramovima posebno se izdvaja istorijski Hram šest banjanovih stabala, koji posetiocima pruža mir i spokoj budističkog svetilišta starog više od 1500 godina. Guangdžou je poznat i po kulinarskom nasleđu i autentičnoj kantonskoj kuhinji sa brojnim egzotičnim jelima.

Izvor: Turistička organizacija Srbije

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia nastavlja da leti za Mostar i u 2025. godini
06. September 2024
Air Serbia i aerodrom u Mostaru produžili su saradnju za još godinu dana na osnovu čega...
Tourism
Projekat
05. September 2024
Grad Zaječar raspisao je tender za nabavku radova na uređenju plaže, postavljanje montažnih...
Tourism
05. September 2024
Gastronomsko-turistička manifestacija "Gastro Srem" održaće se sedmi put 06. 07. i...
Tourism
Razvoj Rtnja: u planu izgradnja akva-parka u Vrmdži, golf terena i vizitorskog centra
04. September 2024
Prostorni plan područja posebne namene specijalnog rezervata Rtanj podrazumeva gradnju tri nove...