Otvoren Eko SORA kamp "Zasavica 2023"

12. July 2023
Image by Lubos Houska from Pixabay
Image by Lubos Houska from Pixabay

U Vizitorskom centru Specijalnog rezervata prirode Zasavica kod Sremske Mitrovice otvoren je Eko SORA kamp "Zasavica 2023". Kako se navodi na sajtu Vlade, kamp je otvorio ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević.

Milićević je tom prilikom poželeo dobrodošlicu učesnicima kampa, istakavši da će oni na ovom sedmodnevnom putovanju doživeti nezaboravne trenutke rada u prirodi, ali i posetiti istorijske i kulturne objekte u Sremskoj Mitrovici i na Fruškoj gori.

On je, takođe, mladima poručio da iskoriste ovu priliku da stvore nova prijateljstva, uz uverenje da će ih ovo iskustvo obogatiti i da će se vratiti kući s novim znanjima, veštinama i sećanjima koja će ih pratiti kroz čitav život.

Na kampu koji je osmišljen kao "1. srpska omladinska radna akcija" (1. SORA) učestvuje 100 mladih iz dijaspore i regiona.

Kamp je organizovao Grad Sremska Mitrovica, a sve troškove organizacije finansirao je Kabinet ministra bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom sa ukupno 7 miliona dinara.

Eko kamp u Zasavici prvi je u nizu od ukupno 22 tematska letnja kampa koji će biti održani u 20 gradova i opština, uz učešće mladih od 14 od 20 godina.

Cilj ovih kampova jeste da mladi iz dijaspore i regiona što bolje upoznaju svoju otadžbinu, kulturu i tradiciju, usavrše znanje maternjeg jezika, nacionalne istorije i geografije.

Izvor: eKapija

Photo credit: https://selectinsuregroup.com/boat-insurance/

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia nastavlja da leti za Mostar i u 2025. godini
06. September 2024
Air Serbia i aerodrom u Mostaru produžili su saradnju za još godinu dana na osnovu čega...
Tourism
Projekat
05. September 2024
Grad Zaječar raspisao je tender za nabavku radova na uređenju plaže, postavljanje montažnih...
Tourism
05. September 2024
Gastronomsko-turistička manifestacija "Gastro Srem" održaće se sedmi put 06. 07. i...
Tourism
Razvoj Rtnja: u planu izgradnja akva-parka u Vrmdži, golf terena i vizitorskog centra
04. September 2024
Prostorni plan područja posebne namene specijalnog rezervata Rtanj podrazumeva gradnju tri nove...