Srbija kao Bike Friendly destinacija

24. June 2024
Photo by Febiyan on Unsplash
Photo by Febiyan on Unsplash

Biciklizam kao turistički proizvod dobija na značaju i broj zainteresovanih gostiju sve više raste širom Srbije, kako među domaćim ali i inostranim turistima. Oznaka Bike Friendly sertifikuje hotele, opštine (destinacije), preduzeća i pojedince koji zadovoljavaju određene kriterijume za prijem i pružanje usluga biciklistima.

Kako do oznake BIKE FIRENDLY SRBIJA?

Da biste ostvarili pravo korišćenja ove oznake neophodno je da ispunite određene kriterijume, koji će ujedno doprineti da postanete član međunarodne zajednice Bike Friendly projekta.

Zastupnik za Srbiju je Veselinov Tourism Consulting (VTC) koji od početka ove godine predstavlja (zastupa) Bike Friendly Srbija platformu, a NatTour je neprofitna organizacija sa sedištem u Grčkoj koja je pokrenula ceo projekat.

Ovaj projekat u Srbiji trenutno ima podršku Ministarstva turizma i omladine Republike Srbije i Poslovnog udruženja hotelsko-ugostiteljske privrede HORES.

Ovim projektom ne samo da unapređujemo turističku ponudu, već doprinosimo i očuvanju životne sredine, kao i standardizaciju u okviru ostvarenja kriterijuma Globalnog saveta za održivi turizam čiji je Srbija član.

Ako ste hotel, opština, kompanija ili pojedinac koji želi istaći i promovisati održiv način putovanja biciklom i upoznavanja sa destinacijom, pridružite se platformi i kontaktirajte: serbia@bikefriendly.travel

Izvor: Veselinov Tourism Consulting

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia nastavlja da leti za Mostar i u 2025. godini
06. September 2024
Air Serbia i aerodrom u Mostaru produžili su saradnju za još godinu dana na osnovu čega...
Tourism
Projekat
05. September 2024
Grad Zaječar raspisao je tender za nabavku radova na uređenju plaže, postavljanje montažnih...
Tourism
05. September 2024
Gastronomsko-turistička manifestacija "Gastro Srem" održaće se sedmi put 06. 07. i...
Tourism
Razvoj Rtnja: u planu izgradnja akva-parka u Vrmdži, golf terena i vizitorskog centra
04. September 2024
Prostorni plan područja posebne namene specijalnog rezervata Rtanj podrazumeva gradnju tri nove...