Conde Nast Traveller izabrao najbolje hotele u Crnoj Gori

30. Septembar 2024
Image by Peggy und Marco Lachmann-Anke from Pixabay
Image by Peggy und Marco Lachmann-Anke from Pixabay

Prestižni globalni magazin Conde Nast Traveller (CNT) objavio je listu najboljih hotela u Crnoj Gori, među kojima su oni otvoreni u prošloj i ovoj godini poput Mamula Island u Herceg Novom i Swissôtel l Resort Kolašin na ski-stazama Bjelasice u planinskom rizortu Kolašin Valleys.

U autorskom tekstu, novinar CNT Džonatan Vigin (Jonathan Wiggin) ističe poziciju "dramatične crnogorske obale", između Hrvatske i Albanije podsećajući na nove marine i rizorte, kamene ribarske kuće i venecijanske palate. U unutrašnjosti, navodi se u tekstu, kroz strma brda sa maslinjacima, borovima i makijom, leže klisure, brze reke i alpska jezera.

Na listi najboljih hotela, pored Swissôtel Resort Kolašin i Mamula Island su One&Only u Herceg Novom, Regent i The Chedi Luštica Bay u Tivtu, Lazure Hotel & Marina Herceg Novi, Villa Geba Sveti Stefan i Gradska hotel, Cetinje, navedeno je u saopštenju rizorta Kolašin Valleys.

Kompaktna geografija Crne Gore, jedinstveni smeštaj i široki pejzaž, prema Viginu, čine je primamljivom destinacijom za putnike svih sklonosti, sa aktivnostima koje će zadovoljiti sve, od ljubitelja istorije do entuzijasta velnesa.

Planinski prstenasti sistem zaliva koji se proteže od srednjovekovnog Kotora nije za propustiti, kao ni posete nacionalnim parkovima, drevnim manastirima i vinogradima.

Prestižni magazine donosi opis divljine crnogorskih planina pominjući i katune stočara na "alpskim pašnjacima prošaranim poljskim cvećem i bobicama".

- "Fine dining" restoran i "cigar room" naglašavaju luksuznu notu hotela, dok sobe odišu atmosferom savremene planinske brvnare, sa zidovima i podovima od borovine, udobnim ovčijim kožama pored kreveta, tradicionalnim ručno tkanim crnogorskim ćilimima i tapaciranim uzglavljima, i savremenim kupatilima - navodi se u opisu Swissôtel kao jedinog hotela na severu koji je ušao u CNT selekciju.

Conde Nast Traveller je luksuzni i lafstajl travel magazin koji izdaje Conde Nast. Časopis je globalni autoritet u svetu luksuznih putovanja i osvojio je 25 nagrada National Magazine Awards.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Održana prezentacija Uredbe o podsticajima za ulaganje u hotelski smeštaj
20. Septembar 2024
U Privrednoj komori Srbije, u petak 13. septembra održana je prezentaciju Uredbe o određivanju...
Hotelijerstvo
POZIV na PRVI HSK TIM BILDING u SRBIJI!
03. Septembar 2024
Udruženje “Ambasadori dobre usluge” I agencija “Hospitality Ambassador”...
Hotelijerstvo
Otkrivamo priču koja se krije iza luksuza na najlepšoj plaži Jadrana: Porta Rai, hotelsko-rezidencijalni beachfront kompleks
08. Avgust 2024
Obalu Jadrana sve češće nazivaju novim Mediteranom, a uskoro će je krasiti jedinstveni...
Hotelijerstvo
Za hedoniste sa stilom: Hotel KOCKA, Vrnjačka Banja
29. Jul 2024
U hotelskom sazvežđu Vrnjačke Banje pre nepuna tri meseca pojavila se nova zvezda: hotel...