Mövenpick pokreće kampanju Kilogram dobrote 2024.

15. Oktobar 2024
Movenpick Resort and SPA Fruške terme
Movenpick Resort and SPA Fruške terme

Mövenpick Hotels & Resorts s ponosom najavljuje inicijativu Kilogram dobrote 2024. Više od 70 godina Mövenpick neguje duh velikodušnosti, a ove godine će se više od 75 hotela i odmarališta u tridesetak zemalja udružiti kako bi ponovo dobrim delima podržali lokalne zajednice.

Inicijativa Kilogram dobrote ulazi u devetu godinu i poziva goste, članove lokalne zajednice i sve zaposlene velikog srca, koji se nazivaju „Heartisti“ (kombinacija engleskih reči heart – srce i art - umetnost) da doniraju prehrambene proizvode, odeću i školski pribor za lokalna udruženja koja su partneri u projektu. Svaka donacija odraz je Mövenpick-ovog uverenja da čak i najmanji čin velikodušnosti stvara značajan i trajan uticaj.

Mövenpick vas poziva da se priključite ovoj akciji i od 14. oktobra do 15. novembra 2024. donirate hranu, odeću, školski pribor, igračke, posteljinu, nameštaj, knjige, sportsku opremu i korišćenu elektronsku opremu poput računara. Donacije možete dostaviti u hotele širom sveta koji učestvuju u inicijativi.

Mövenpick Resort and Spa Fruške Terme: velikodušnost na delu

Mövenpick Resort and Spa Fruške Terme ove godine je udružio snage s Dečjim selom „Dr. Milorad Pavlović“ u Sremskoj Kamenici koje za cilj ima da pomogne deci bez adekvatnog roditeljskog staranja i pruži im srećnije detinjstvo. Dečje selo u Sremskoj Kamenici prikuplja hranu, higijenske potrepštine, igračke, odeću i obuću, školski pribor, sportsku opremu i rekvizite, kao i informatičku opremu. Dečje selo će osigurati da donacije iz inicijative Kilogram dobrote dođu upravo do one dece kojima je ta pomoć i najpotrebnija.

- Mi u Mövenpick Resort and Spa Fruške Terme hotelu verujemo da se prava gostoljubivost ne završava na vratima, izlaskom gosta iz hotela, nego da dopire do same srži naše lokalne zajednice - rekao je Dejan Pejčinović, direktor hotela Mövenpick Resort and Spa Fruške Terme i dodao:  - Ponosni smo što sarađujemo s Dečjim selom „Dr. Milorad Pavlović“ u Sremskoj Kamenici, koje je usmereno prema onima kojima je pomoć najpotrebnija. Kroz kampanju Kilogram dobrote ne samo da doniramo neophodne potrepštine, već i podstičemo duh zajedništva i empatije koji je u skladu s našim osnovnim vrednostima.

Nasleđe velikodušnosti

Još od 1948, Mövenpick neguje kulturu velikodušnosti nadahnutu idejama njegovog osnivača Uelija Pragera. Ovaj vizionar je verovao da se i najobičnije stvari mogu raditi na pravi način. Inicijativa Kilogram dobrote pokrenuta je 2015. i od tada je uticala na hiljade života širom sveta, a prikupljeno je više od 90 hiljada kilograma donacija za ljude kojima su one najpotrebnije. Ova inicijativa predstavlja snažan podsetnik da velikodušnost ne poznaje granice i ujedinjuje ljude i zajednice u jedan zajednički cilj – da svet postane bolje mesto.

- Mövenpick-ova kampanja Kilogram dobrote oslikava našu nepokolebljivu predanost u stvaranju pozitivnog uticaja u zajednicama u kojima delujemo - rekao je Benoa Rakle, predsednik Premium brendova u Accor-u, svetskoj hotelskoj grupaciji u čijem je portfoliju Mövenpick. - Naše nasleđe temelji se na uverenju kako velikodušnost ima moć da transformiše živote ljudi, a kroz ovu inicijativu vidimo da i mali postupci mogu stvoriti lančanu reakciju, odnosno mogu okupiti ljude i pomoći onima kojima je to potrebno. Stvaranjem iskrenih ljudskih veza ne pružamo samo podršku, nego i inspirišemo druge da nastave sa darivanjem. Ova tradicija darivanja više je od trenutka; to je pokret koji odražava srž onoga što jesmo kao brend - dodao je Benoa Rakle.

Slavimo dobrotu širom sveta

Kilogram dobrote odražava osnovna načela svih Mövenpick hotela: negovanje povezanosti, poticanje ideje zajedništva, doniranje hrane za opšte dobro i podsticanje na okupljanje ljudi i zajednica. Odabir dobrotvornih organizacija i udruženja širom sveta odražava ove osobine Mövenpick brenda. Kroz Kilogram dobrote, zaposleni u Mövenpick hotelima – „Heartisti“, gosti i članovi zajednice udružuju se kako bi pomogli onima kojima je to potrebno, prikupljaju donacije i svojim doprinosom obogaćuju živote ljudi. Donacije će podržati rad organizacija i udruženja širom sveta koje se bave raspodelom donirane hrane u vidu obroka i osnovnih namirnica, kao i inicijativama koje podstiču povezivanje putem donacija u vidu edukativnih materijala, knjiga i pribora za umetničko stvaranje. Svaki hotel koji učestvuje u inicijativi odabira lokalnog humanitarnog partnera i tako osigurava pozitivan uticaj u zajednici.

 

Pridružite se pokretu velikodušnosti

Mövenpick vas poziva da se priduržite ovom globalnom pokretu. Od 14. oktobra do 15. novembra vaše donacije možete doneti u hotele širom sveta koji učestvuju u inicijativi, a svi prilozi ići će direktno lokalnim humanitarnim partnerima.

Za više informacija posetite https://movenpick.accor.com/en/kilo-of-kindness.html.

Kako se priključiti

1. Posetite Movenpick.com i saznajte koji Mövenpick hotel u vašoj blizini učestvuje u akciji.
2. Prikupite donacije poput nekvarljive hrane, korišćene odeće, školskog pribora, igračaka, posteljine, knjiga, sportske opreme i elektronskih uređaja.
3. Donosite svoje donacije u periodu od 14. oktobra do 15. novembra 2024. u najbliži Mövenpick hotel koji učestvuje u inicijativi.
5. Ostavite donacije u za to označenom području u lobiju Mövenpick hotela, a ljubazni zaposleni – „Heartisti“ rado će vam pokazati gde je tačno to mesto.

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Zlatiborski hotelijeri razgovarali o planovima za 2025. godinu
08. Oktobar 2024
U četvrtak, 3. oktobra 2024. godine, u konferencijskoj sali Turističko-rekreativnog kompleksa...
Hotelijerstvo
Conde Nast Traveller izabrao najbolje hotele u Crnoj Gori
30. Septembar 2024
Prestižni globalni magazin Conde Nast Traveller (CNT) objavio je listu najboljih hotela u Crnoj...
Hotelijerstvo
Održana prezentacija Uredbe o podsticajima za ulaganje u hotelski smeštaj
20. Septembar 2024
U Privrednoj komori Srbije, u petak 13. septembra održana je prezentaciju Uredbe o određivanju...
Hotelijerstvo
POZIV na PRVI HSK TIM BILDING u SRBIJI!
03. Septembar 2024
Udruženje “Ambasadori dobre usluge” I agencija “Hospitality Ambassador”...