U Vijetnamu niče hotel pokriven zlatom

25. Maj 2020
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

Fasada hotela Hanoi Golden Lake na obali jezera Giang Vo u centru glavnog grada Vijetnama pokriva se zlatnim pločicama, a završetak gradnje se očekuje pred početak trke Formula 1 sledeće godine, prenosi TheLeader.vn.

Nguyen Huu Duong, generalni direktor kompanije Hoa Binh Group koja gradi ovaj hotel sa 400 soba ponosno ističe da će to biti prvi hotel na svetu čija će fasada biti pokrivena zlatom, a otkriva i da će i drugi građevinski materijali i nameštaj biti pokriveni zlatom, uključujući bazen na krovu hotela i escajg u hotelskom restoranu.

Hoa Binh Group već je koristila zlato u uređenju svojih objekata, gde se ističe Hoa Binh International Tower u zapadnom delu grada Hanoi gde su instalirani zlatni liftovi, a u luksuznom Danang Golden Bay hotelu sa 920 soba u centralnom Vijetnamu nalazi se bazen prekriven zlatim pločicama.

Duong kaže da će zlatni hotel služiti u marketinške svrhe, jer smatra da će Hanoi Golden Lake biti popularna lokacija za turiste i lokalno stanovništvo.

- Turizam je identifikovan kao nosilac razvoja lokalne ekonomije i tom sektoru će biti potreban jedinstven proizvod koji će privuće posetice - objasnio je Duong.

Hotelom će upravljati Wyndham Hotel Group kako bi se obezbedilo upravljanje i usluga prema međunarodnim standardima.

Cena noćenja u Hanoi Golden Lake hotelu iznosiće 250 dolara, u skladu sa cenama konkurentskih hotela u gradu. Cena određenih apartmana u hotelu biće oko 6.500 dolara po kvadratnom metru, a kupci neće moći trajno da se nastane u apartmanima, već da ih iznajmljuju podsredstvom agencije.

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
POZIV na PRVI HSK TIM BILDING u SRBIJI!
03. Septembar 2024
Udruženje “Ambasadori dobre usluge” I agencija “Hospitality Ambassador”...
Hotelijerstvo
Otkrivamo priču koja se krije iza luksuza na najlepšoj plaži Jadrana: Porta Rai, hotelsko-rezidencijalni beachfront kompleks
08. Avgust 2024
Obalu Jadrana sve češće nazivaju novim Mediteranom, a uskoro će je krasiti jedinstveni...
Hotelijerstvo
Za hedoniste sa stilom: Hotel KOCKA, Vrnjačka Banja
29. Jul 2024
U hotelskom sazvežđu Vrnjačke Banje pre nepuna tri meseca pojavila se nova zvezda: hotel...
Hotelijerstvo
Nova investicija u Sokobanji: Luksuzni butik hotel ZELENI GRAD
23. Jul 2024
Gotovo u samom srcu zelene Sokobanje, nikao je novi Zeleni grad – ljupki butik hotel sa...