Đavolja varoš dobija vizitorski centar

26. Jul 2024
Image by Clker-Free-Vector-Images from Pixabay
Image by Clker-Free-Vector-Images from Pixabay

Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25 miliona dinara za izgradnju "Vizitorskog centra u zoni sadržaja spomenika prirode Đavolja varoš". Ugovor sa ministarkom zaštite životne sredine Irenom Vujović potpisao je zamenik predsednika opštine Kuršumlija Dejan Lović.

Inače, ukupno je 14 gradova i opština dobilo sredstva na na javnom konkursu za dodelu podsticajnih sredstava za očuvanje i zaštitu biološke, predeone i geološke raznovrsnosti u 2024. godini.

- Zadovoljstvo mi je što sam sa predstavnicima 14 gradova i opština širom Srbije potpisala ugovore koji će im omogućiti nova ulaganja u zaštićena područja od nacionalnog značaja. Stalo nam je do toga da sačuvamo prirodu za buduće generacije i zato u kontinuitetu odvajamo sredstva sa ciljem da očuvamo, unapredimo i podignemo kapacitete naših prirodnih dobara. Samo u sklopu ovog javnog konkursa, izdvojili smo oko 97 miliona dinara, što je za 115 odsto više nego u prethodnoj godini. Takođe, i više smo nego duplirali broj lokalnih samouprava koje su korisnici sredstava, jer je prethodne godine podršku dobilo šest, a ove godine 14 lokalnih samouprava. To je jasan pokazatelj koliko Ministarstvo koje vodim brine o prirodi i zaštićenim područjima u našoj zemlji - izjavila je Vujović.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia nastavlja da leti za Mostar i u 2025. godini
06. Septembar 2024
Air Serbia i aerodrom u Mostaru produžili su saradnju za još godinu dana na osnovu čega...
Turizam
Projekat
05. Septembar 2024
Grad Zaječar raspisao je tender za nabavku radova na uređenju plaže, postavljanje montažnih...
Turizam
05. Septembar 2024
Gastronomsko-turistička manifestacija "Gastro Srem" održaće se sedmi put 06. 07. i...
Turizam
Razvoj Rtnja: u planu izgradnja akva-parka u Vrmdži, golf terena i vizitorskog centra
04. Septembar 2024
Prostorni plan područja posebne namene specijalnog rezervata Rtanj podrazumeva gradnju tri nove...