Termag na Jahorini postao najsigurniji hotel u BiH

02. September 2018

Prateći svetske trendove u hotelijerstvu i turizmu, naročito po pitanju sigurnosti i bezbednosti gostiju, hotel Termag na Jahorini zvanično je prva javna institucija na teritoriji Bosne i Hercegovine koja je opremljena automatskim eksternim defibrilatorom (AED).

Reč je o pokretnom aparatu koji pruža efikasnu i uspešnu pomoć pri iznenadnom srčanom zastoju, od kojeg u Evropi godišnje umre 700.000 ljudi. Ovaj aparat, koji dijagnostifikuje smetnje u radu srca i kroz tretman defibrilacije uspostavlja pravilan rad srčanog mišića, pomažući tako u davanju prve pomoći i spasavanju ljudskih života, uz minimalnu obuku mogu upotrebljavati i ljudi koji nisu medicinski obrazovani.

- Ono što je u zemljama zapadne Evrope i razvijenog sveta već ustaljena praksa, čak i zakonska obaveza, hotel Termag prvi u istoriji na teritoriji BiH uvodi u opremanje javnog prostora. Nabavkom AED defibrilatora, Termag postaje najsigurniji hotel u BiH, ali i šire, i tako svoju uslugu diže na jedan novi nivo i dokazuje da su nam gosti uvek na prvom mestu - poručuju iz ovog hotela.

AED defibrilator u hotelu "Termag" na Jahorini predstavili su prof. dr Aleksandar Lazarević, svetski priznati kardiolog i osnivač Udruženja kardiologa Republike Srpske, te prof. dr Wataru Shimizu, direktor japanskog koledža kardiologa Nippon Medicinskog univerziteta u Tokiju. Dr Shimizu je i direktor Japanskog univerziteta za kardiologiju (Japanese College of Cardiology) i direktor Azijsko-pacifičkog udruženja za srčani ritam (Asian-Pacific Heart Rhythm Society).

Comments (0)

Connected news

Hospitality
POZIV na PRVI HSK TIM BILDING u SRBIJI!
03. September 2024
Udruženje “Ambasadori dobre usluge” I agencija “Hospitality Ambassador”...
Hospitality
Otkrivamo priču koja se krije iza luksuza na najlepšoj plaži Jadrana: Porta Rai, hotelsko-rezidencijalni beachfront kompleks
08. August 2024
Obalu Jadrana sve češće nazivaju novim Mediteranom, a uskoro će je krasiti jedinstveni...
Hospitality
Za hedoniste sa stilom: Hotel KOCKA, Vrnjačka Banja
29. July 2024
U hotelskom sazvežđu Vrnjačke Banje pre nepuna tri meseca pojavila se nova zvezda: hotel...
Hospitality
Nova investicija u Sokobanji: Luksuzni butik hotel ZELENI GRAD
23. July 2024
 Gotovo u samom srcu zelene Sokobanje, nikao je novi  Zeleni grad  – ljupki...