HOW Festival se održava u decembru u Zadru

15. Oktobar 2024
Foto: HOW festival
Foto: HOW festival

Najpopularnije regionalno okupljanje vlasnika hotela, direktora hotela, menadžera operacija te hotelskih odeljenja, ali i stručnjaka iz povezanih industrija održava se 4. – 6.12. 2024. u Falkensteiner Resortu Punta Skala u Petrčanima kraj Zadra.

Početkom decembra više od 500 učesnika okupiće se na sedmom izdanju HOW / Hotel Operations Weekend/ Festivala gde ih očekuje više od 50 govornika koji će kroz 2 dana diskutovati na 18 tema vezanih za hotelske operacije.

U glavnom delu programa učesnike očekuje razgovor sa Marcusom Smolom, izvršnim direktorom BWH grupacije za srednju Evropu koji će razgovarati na temu strateških prioriteta i trendova u hotelskim operacijama. Konferencija se nastavlja stručnom prezentacijom STR-a o stanju hotelskog tržišta i to u brojkama (prosečne dnevne cene te zauzetost hotelskih soba). Uz nezaobilaznu temu kako veštačka inteligencija menja hotelijerstvo, plenarni deo se završava predavanjem Marnicka Vandebroeka, globalno nagrađivanog govornika, autora i komunikacijskog trenera i stručnjaka.

HOW Festival biće posvećen i različitim hotelskim odeljenjima. Po pitanju ljudskih resursa konferencija donosi teme o važnosti dobre komunikacije u hotelskim operacijama, kako izbeći burnout i stres, ali donosi i zanimljivu temu gde će učesnici od predstavnika različitih industrija imati priliku da čuju koje su njihove strategije zadržavanja i privlačenje zaposlenih i potencijalno ih implementirati u hotelijerstvo.

Takođe program donosi i teme o kibernetičkim rizicima u hotelijerstvu, rešavanju operativnih izazova u IT odeljenju, prezentaciju o strateškom pozicioniranju brenda na tržištu, ali i rešenje za obuku Odeljenja domaćinstva u vremenu velike fluktuacije radne snage.

Uz odličan dvodnevni edukativni program (5. i 6.12.) konferencija započinje 4.12. koktelom dobrodošlice, a zabavni program 5.12. uključuje pub quiz, večeru i veliki party. I ove godine u sklopu HOW Festivala učesnici će imati priliku kroz razne aktivnosti da podrže čak 3 udruženja: Udrugu Down Sindrom Zadar, Udrugu za autizam Zadar te Cukriće – Udrugu djece oboljele od dijabetesa.

Pokrovitelji konferencije su Turistička zajednica grada Zadra, Europsko udruženje direktora hotela te Falkensteiner Hotels & Residences.

Više informacija o svim aktivnostima, govornicima i programu dostupno je na službenoj stranici konferencije.

Komentara (0)

Povezane vesti

Kongresi
Ruralni turizam može doprineti lokalnom ekonomskom razvoju, očuvanju tradicije i podršci ruralnim zajednicama
11. Jul 2024
Drugi Kongres ruralnog turizma Vojvodine održan je 5. i 6. jula u hotelu Vila Breg u...
Kongresi
Save the date: HOW Festival se ove godine održava u decembru
10. Jul 2024
HOW Festival, jedina konferencija na temu hotelskih operacija u Evropi, ove godine se po prvi...
Kongresi
U aprilu 2025 - 3. REGIONALNA Hotel Housekeeping KONVENCIJA!
30. Maj 2024
Udruženje "Ambasadori dobre usluge" najavljuju 3. REGIONALNU Hotel Housekeeping...
Kongresi
Samit
22. Maj 2024
Glavni grad Bosne i Hercegovine biće domaćin jednog od najznačajnijih događaja 2024. godine...