Održan Turistički forum Srbije u Kuršumlijskoj Banji

30. Septembar 2024
Foto: Predrag Stanić, TOS
Foto: Predrag Stanić, TOS

U Hotela Planinka od 26. do 28. septembra, održan je Turistički forum 2024, u organizaciji Turističke organizacije Srbije. Ova prestižna manifestacija tradicionalno obeležava Svetski dan turizma, pružajući platformu za razmenu ideja i iskustava među stručnjacima iz sektora turizma.

U uvodnom delu foruma, prisutne su pozdravili Višnja Rakić, v.d. pomoćnika ministra, Vojimir Čarapić, predsednik opštine Kuršumlija, Bojan Aleksić, upravnik Prolom Banje, i Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije. Svi govornici su se osvrnuli na izazove i mogućnosti koje se pružaju u turističkom sektoru, naglašavajući važnost saradnje i zajedničkog rada u postizanju mira i stabilnosti kao temelja za prosperitetan turizam. Ova poruka mira, koju su istakli, predstavlja ključnu misiju foruma, podstičući okupljene da rade na jačanju međusobnih odnosa i saradnje.

Nakon uvodnog dela, forum je prešao na panel diskusiju na temu "Marketing sistem u turizmu Republike Srbije". Diskusiju je vodio dr Miroslav Knežević, dekan Fakulteta Singidunum, koji je postavio izazovna pitanja i podstakao paneliste, direktore najuspešnijih lokalnih turističkih organizacija, da podele svoje strategije i primere dobre prakse. Ova interaktivna diskusija pružila je prisutnima uvid u trenutne trendove u marketingu i načinima na koje se Srbija može bolje pozicionirati na globalnoj turističkoj sceni.

U drugom delu foruma, nakon kraće pauze, g-din Milan Maglov, istaknuti stručnjak u domenu društvenih mreža i digitalnog marketinga, održao je inspirativna predavanja na teme "Kreiranje uspeha u digitalu" i "Kako maksimizirati vidljivost destinacije na društvenim mrežama". Njegove prezentacije bile su fokusirane na savremene alate i strategije koje stručnjaci u turizmu mogu koristiti kako bi privukli pažnju potencijalnih turista, istovremeno naglašavajući značaj autentičnog i angažovanog pristupa u komunikaciji.

Osim edukativnog dela, forum je obezbedio i praktične aktivnosti za učenike, omogućavajući im da istraže lokalne atrakcije. Tokom poseta, učesnici su imali priliku da vide jedinstvene prirodne lepote Đavolje Varoši, uživaju u blagodetima Prolom Banje, kao i da se upoznaju sa bogatom kulturnom baštinom Kuršumlije. Obilazak Crkve Svete Trojice, manastira Svetog Nikole i Presvete Bogorodice, kao i šetnja kroz Park Topličinog ustanka, pružili su učesnicima dragocena iskustva i znanja o značaju očuvanja kulturnog nasleđa.

Turistički forum 2024. predstavlja značajan korak ka unapređenju turističkog sektora u Srbiji, pružajući platformu za inovacije, saradnju i razvoj koji će doprineti stvaranju jačih turističkih zajednica.

Turistička organizacija Srbije

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
I tokom zime dva dnevna leta na liniji Beograd-Amsterdam
30. Septembar 2024
U svom zimskom redu letenja, koji traje od 27. oktobra 2024. do 30. marta 2025, holandska...
Turizam
Turska kao vrhunska destinacija za sunčana jesenja putovanja
27. Septembar 2024
Čini se da se leto nikada ne završava na južnoj obali, a još uvek je moguće...
Turizam
Nemački turisti imaju novu omiljenu destinaciju
24. Septembar 2024
Najpopularnija destinacija za nemačke turiste ovog leta bila je Turska, saopštila je...
Turizam
„Efelerov put“ u Izmiru: Najnovija pešačka staza
koja povezuje autentična sela
23. Septembar 2024
Osmišljen kao „održiva pešačka ruta“ duž tamnoplave obale Egejskog...